TŰZFAL 90 PERC . PROSYSTHERM®

A BLACHPROFIL 2® által kínált PROSYSTHERM® homlokzati burkolatrendszer ideális megoldás a kereskedelmi, ipari létesítmények, raktárak, középületek építésében.

BLACHPROFIL 2® által kínált PROSYSTHERM® homlokzati burkolatrendszer ideális megoldás a kereskedelmi, ipari létesítmények, raktárak, középületek építésében. A kiváló minőségű részelemek alkalmazása a rendszerben szinergia hatást eredményez. Ennek érdekében a piacvezetőkkel működünk együtt:

-az ajánlott szigetelőanyag a ROCKWOOL kétsűrűségű kőzetgyapot lemez – egy innovatív termék, mely kivételesen kedvező használati tulajdonságokkal rendelkezik,

-a kötőelemek és a szigetelések rendszere is olyan részelem, amelynek jelentőségét nem lehet elhanyagolni; az SFS INTEC termékeit ajánljuk, melyek ipari alkalmazásokra szolgáló rögzítési megoldások.

A fent említett cégek termékeit a rendszer standard elemeiként szállítjuk. Mindezek eredményeként a PROSYSTHERM®, mint komplex, könnyen szerelhető megoldás kiváló hőszigetelési, hangszigetelési és tűzgátlási tulajdonságokkal rendelkezik: a függönyfal ebben a rendszerben NRO osztályú (tüzet nem terjesztő, úgy az épület belsejéből, mint a kívülről ható tűz esetében).

PROSYSTHERM® néhány nagyon egyszerűen szerelhető részelem együttese. A rendszer részelemeit számos (méret, anyag, szín) változatban kínáljuk. A rendszer ilyen felépítése sokkal nagyobb mozgásteret biztosít a megjelenés és a burkolati jellemzők egyéni elvárásokhoz igazításában, mint a rétegelt lemezek alkalmazása.  A termékeket közvetlenül az építkezés helyszínére tudjuk szállítani, az előre egyeztetett szállítási program szerint.

 

 

 

PROSYSTHERM® függönyfal az épület tartóoszlopaihoz közvetlenül felerősített acélkazettákra épülő komplex megoldás. A falkazetták szigetelésére kiemelkedő hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező, ülepedését megakadályozó szerkezetű kőzetgyapot szolgál. A külső borítás lehet bármilyen profilú trapézlemez. Kínáljuk hozzá a szükséges kötőelemeket és tömítőszalagokat is.

 

PROSYSTHERM® rendszerben innovatív elemek kerültek felhasználásra, így többek között a kétsűrűségű, hornyolt kőzetgyapot, valamint a távtartó kötőelemek. Segítenek azoknak a problémáknak a leküzdésében, amelyek a hagyományos kőzetgyapotos szigetelést kísérik.

 

PROSYSTHERM® biztosítja:

  • A hőhidak kialakulásának visszaszorítását, és ezzel a hatékonyabb hőszigetelést.
  • A hangszigetelés javítását.
  • A szigetelésre rendelkezésre álló tér maximális kihasználását.
  • A kétsűrűségű kőzetgyapot alkalmazásával az ülepedés elkerülését.

A korszerű építészet az esztétikai jellemzőkkel és a szerelési megoldásokkal szemben támasztott magas szintű követelményeken túl elvárásokat támaszt a függönyfalak funkcionalitásával szemben is. Ez elsősorban a fal hő- és hangszigetelési jellemzőit, valamint a tűzgátlási tulajdonságait érinti. A BLACHPROFIL 2® PROSYSTHERM® megoldások a fentiekre nézve részletes vizsgálatokon estek keresztül. A kapott eredmények bizonyítják a rendszer kiváló hatékonyságát. Ez a burkolat kitűnő használati jellemzőkkel rendelkezik, és nagyon biztonságos.

 

A hőátbocsátási tényező értékének meghatározására az alábbi szabványok számítási módszerei kerültek felhasználásra:

– EN ISO 10211 “Hőhidak az épületekben. A hőáramok és a felületi hőmérsékletek számításai. Általános módszerek.”
– EN ISO 10211-2 “Hőhidak az épületekben. A hőáramok és a felületi hőmérsékletek számításai. Lineáris hőhidak.”
– EN ISO 6946 “Építőipari komponensek és épületelemek. Hőellenállás és hőátbocsátási tényező. Számítási módszerek.”

 

Az izotermák megoszlása a kazetta csatlakozások keresztmetszetében.

PROSYSTHERM® fal hőátbocsátási tényezője felépítésének függvényében:

a) 0,75 mm vastag 600/100 acélkazetta STALROCK MAX 160 mm vastag kőzetgyapot szigeteléssel és 0,5 mm vastag T-35 homlokzati acéllemez burkolattal: UC = 0,267 W/m2K.

b) 0,75 mm vastag 600/130 acélkazetta STALROCK MAX 170 mm vastag kőzetgyapot szigeteléssel és 0,5 mm vastag T-35 homlokzati acéllemez burkolattal: UC = 0,284 W/m2K.

c) 0,75 mm vastag 600/130 acélkazetta STALROCK MAX 190 mm vastag kőzetgyapot szigeteléssel és 0,5 mm vastag T-35 homlokzati acéllemez burkolattal: UC = 0,242 W/m2K.

d) 0,75 mm vastag 600/160 acélkazetta STALROCK MAX 200 mm vastag kőzetgyapot szigeteléssel és 0,5 mm vastag T-35 homlokzati acéllemez burkolattal: UC = 0,261 W/m2K.

 

Fajlagos hangszigetelés a EN 20140-3 szerint

Vizsgálati módszerek/eljárások:

– Az EN 20140 – 3 Akusztika. Épületek és épületelemek hangszigetelésének vizsgálata.

– Épületelemek léghang-szigetelésének laboratóriumi vizsgálata.

– LA – 1:2000 vizsgálati eljárások Épületelemek léghang-szigetelésének laboratóriumi vizsgálata.

A mutatók kiszámítására az EN ISO 717 Akusztika. Épületek és épületelemek hangszigetelésének vizsgálata – léghangszigetelés c. szabvány szerint került sor.

 

A tűzgátló tulajdonságok vizsgálatának eredményei

Tűzvédelmi besorolása:

 

El (i ➞o)90, EW (i ➞o)180

 

A fal elért tűzvédelmi besorolása teljesíti a B osztályban az épületekkel szemben támasztott követelményeket.

Vizsgálati módszer/eljárás:

– EN 13501-2 (U) szabvány. Épületszerkezetek és építési termékek tűzvédelmi osztályozása. 2. rész: Osztályba sorolás – a szellőzési rendszerek kivételével – a tűzállósági vizsgálatok eredményeinek felhasználásával.

– Az LP-1178.2/07 sz. jelentés. A BLACHPROFIL 2® PROSYSTHERM® rendszer: a külső falak tűzállósági vizsgálatainak eredményei.

 

 

 

 

Falkazetták – a PROSYSTHERM® homlokzati rendszer belső részét falkazetták alkotják. Szerelésük közvetlenül a szerkezeti tartóoszlopokhoz történik erre szolgáló belövéses rendszerben. Úgy a kazetták, mint a kazetta és a teherhordó szerkezeti elemek között tömítés kerül alkalmazásra.

A falkazetták előnyei:
– nagy teherbíróképesség,

– kis tömeg,
– gyors, könnyű szerelés.

Részletes tájékoztatás a kínált falkazettákról az egyedi terméklapokon található.

 

Árajánlat kéréséhez Kattintson IDE

FALKAZETTÁK

A beruházások kivitelezésében a határidők gyakran igen szorosak. Ráadásul az ipari létesítményeknek meg kell felelniük a szigorú biztonsági, szigetelési és más elvárásoknak.

A beruházások kivitelezésében a határidők gyakran igen szorosak. Ráadásul az ipari létesítményeknek meg kell felelniük a szigorú biztonsági, szigetelési és más elvárásoknak. Az ilyen feladatok teljesítésében segítenek a falkazetták. Belső homlokzati burkolat elemekként felhasználva elsősorban a szerelés könnyedsége, gyorsasága jellemzi őket. Továbbá nagy teherbíró-képesség és kis tömeg jellemzi. A kazetták rendkívül könnyen hőszigetelhetők utólag, helyben az építkezésen. Külső borításként bármilyen trapézlemez alkalmazható függőleges elrendezésben.

Műszaki adatlap

FALKAZETTÁK

Fali tálcák kaphatók 4 szélességben:

 

kasety_wymiary

Telepítés:

A falkazetták a tartóoszlopokra kerülnek felszerelésre [1].Ha az oszlopok anyaga acél, javasolt a belőtt dübelek [3] alkalmazása, más esetben a rögzítőelem egyedileg megválasztandó az oszlopok anyagának megfelelően. A tömítőszalagot az oszlopok mentén [2], a kazetta homlokán [5], valamint a kazetták közé [6] kell felragasztani. A függőlegesen csatlakozó kazetták egymáshoz kötésére 4,8 mm x 20 mm-es kötőelem [4] szolgál. A kazetták vízszintes csatlakoztatásánál [7] kb. 1 cm-es távolságot kell megtartani, hogy a szerkezet szabadon dolgozhasson.

kasety_montaz

 

 

Kínálatunkban homlokzat perforációk is megtalálhatók.A részletek (alak, méret,a perforáció eloszlása,egyebek) egyedilegkerülnek egyeztetésrea kereskedelmirészlegünkke

 

Árajánlat kéréséhez Kattintson IDE

Kérjen árajánlatot!
Kérjen árajánlatot
Bevonatok és színek
Bevonatok és színek
Szállítással kapcsolatos információk
szallitas
Termék Katalógus
Letölthető adatok
FAD Nyilatkozat