INGURI® 125/87 és 150/100 acél ereszcsatorna-rendszerek

A megfelelő ereszcsatorna-rendszer alkalmazása biztosítja
a csapadékvíz hatékony elvezetését a tető burkolatáról, ami kulcsfontosságú annak élettartama és funkcionalitása szempontjából, ugyanakkor pedig védi az épület homlokzatát a nedvesség okozta károktól.

Az INGURI® 125/87 és 150/100 rendszer egy komplett ereszcsatorna-rendszer, amelyet a legjobb minőségű, mindkét oldalán bevonattal ellátott acélból gyártunk. A rendszer összes elemét úgy terveztük meg, hogy az biztosítja azok könnyű összeillesztését, ill. a gyors és egyszerű szerelést.

A csatorna alakja és mélysége biztosítja a csapadékvíz hatékony elvezetését még intenzív és hosszantartó esőzés esetén is.

Ereszcsatorna
Az INGURI rendszer csatornáját célszerűen úgy terveztük meg, hogy az nagy hatékonysággal vezesse el az esővizet. Nagy mélysége (81,7 mm) és megfelelő profilja még zuhogó eső esetén is biztosítja a víz hatékony elvezetését a tetőhéjról, a túlfolyás kockázata nélkül. Az ereszcsatornát 4 m és 2 m standard hosszakban gyártjuk, egyedi megrendelésre azonban egyéb hosszúságokat is vállalunk
Belső szeglet / Külső szeglet
A szegletek biztosítják az ereszcsatornák esztétikus és funkcionális összekötését az épület sarkain. Választékunkban 90°-os standard külső és belső szegletek szerepelnek, de megtalálható a 135°-os változat is.
Belső szeglet / Külső szeglet
A szegletek biztosítják az ereszcsatornák esztétikus és funkcionális összekötését az épület sarkain. Választékunkban 90°-os standard külső és belső szegletek szerepelnek, de megtalálható a 135°-os változat is
Csatornatartó
Ez az elem még jobban rögzíti az ereszcsatornát a tetőszerkezethez. Nagy terhelés, pl. hócsuszamlás esetén megelőzi az ereszcsatorna deformálódását ill. leszakadását
Túlfolyásgátló
A túlfolyásgátló megakadályozza, hogy a szeglet oldalán kifolyjon az esővíz. Ennek főleg olyan belső szegletnél van jelentősége, amely vápalemezből vesz át nagy mennyiségű vizet. Díszítő funkciója is van
Véglemez
Element służący do zamknięcia rynny na jej końcach. Oferowana zaślepka ma dużą głębokość i dodatkowo wyposażona jest w uszczelkę.
Véglemez
Az egyes csatornaszakaszokat vagy a csatornát a szeglettel az erre a célra készített csatornatoldóval kötjük össze. Az INGURI rendszerben kapcsos toldóelemet (kattanó szerkezettel) használunk, ami erős, tartós kötést ad, és gyorsan, egyszerűen szerelhető. A csatornatoldó standard tartozéka a tömítés, ami biztosítja a kötés tömítettségét. Az elem ugyanolyan színű lemezből készül, mint a rendszer többi eleme, ez esztétikus kinézetet biztosít.
Betorkolócsonk
A betorkolócsonk fogadja a vizet az ereszcsatornából, és vezeti be a lefolyócsőbe. Ennek az elemnek a kialakítása és megfelelő szerelése nagymértékben befolyásolja az egész vízelvezető rendszer funkcionalitását. Az INGURI rendszer betorkolócsonkja nagyon jól illeszkedik a többi elemhez, ami tömített és megbízható szerelést tesz lehetővé.
Lefolyócső csőkönyöke
A csőkönyök biztosítja a csatornarendszer hozzáillesztését a tetőhéj és a homlokzat alakjához. Az ajánlott csőkönyök hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = 87 mm.
Lefolyócső
Az INGURI rendszerben használt lefolyócsövek átmérője fi = 87 mm, standard hosszuk pedig 1 m, ill. 3 m. Feladatuk a víz levezetése a homlokzat mentén. Rögzítésük erre a célra szolgáló csőbilincsekkel történik, ezek biztosítják a csövek megfelelő távolságát az épület falától.
Vízlopó szűrőbetéttel
Ez az elem megakadályozza, hogy a vízzel együtt szennyeződések – levelek, madártollak, apró gallyak – kerüljenek az ereszcsatornába, és megkönnyíti a bekerült szennyeződések eltávolítását. A rendszer így nem tömődik el, és megfelelően teljesíti funkcióját
Elágazás
Ha két lefolyócsövet egy közös kifolyócsőbe kell bevezetni, akkor elágazást kell használni. A mi termékünk járulékosan lehetővé teszi a csatlakoztatott cső hajlásszögének korrekcióját is, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja a szerelést.
Kifolyócső
A csatornarendszer kimeneti eleme a kifolyócső, amely elvezeti a vizet a lefolyócsőből. Az ajánlott termék hajlásszöge 63°, átmérője pedig fi = 87 mm.
Karmantyú
A karmantyú a lefolyócsövek összekötésére szolgál. Gondos kivitele biztosítja, hogy a kötési helyen ne szivárogjon a víz.
Csőbilincs
Ajánlatunkban kétféle csőbilincs szerepel: tetszőleges fajtájú rögzítéshez felhasználható szerelési furatokkal, ill. beverhető dűbellel (tüskével) ellátott csőbilincs, amely 3 standard hosszúságban kapható: 120 mm, 160 mm és 200 mm.
Csőbilincs dűbellel (tüskével)
Ajánlatunkban kétféle csőbilincs szerepel: tetszőleges fajtájú rögzítéshez felhasználható szerelési furatokkal, ill. beverhető dűbellel (tüskével) ellátott csőbilincs, amely 3 standard hosszúságban kapható: 120 mm, 160 mm és 200 mm.
Dűbelek (tüskék) csőbilincsekhez
Négy különböző hosszúságú dűbelt (tüskét) kínálunk csőbilincsekhez:hosszuk 120 mm, 160 mm, 200 mm és 250 mm.
Ereszcsatorna horgok
Ereszcsatorna horgok egy nagyon fontos eleme a ereszcsatorna rendszer. A minőség és a tartósság határozza meg a rendszer élettartama és megfelelő működését. Kínálunk két típusú horgok több változatban hossza lehetővé teszi kiválasztani az optimális megoldást, hogy milyen típusú lefedettség és a tetőszerkezet. Hook nakrokwiowy változat 70 mm, 160 mm, 210 mm, 300 mm, szemtől szemben a horgot.

Letölthető fájlok

LEMEZ TETŐFEDÉSEK
SZERELÉSI ÚTMUTATÓ
MEGRENDELŐLAP – INGURI®
TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELEPÍTÉS

Kérjen árajánlatot!
Kérjen árajánlatot
Bevonatok és színek
Bevonatok és színek
Szállítással kapcsolatos információk
szallitas
Termék Katalógus
Letölthető adatok
FAD Nyilatkozat